Benodigdheden

275 gram Schär Bröt

275 gram Nutrifree Pan (ook te vervangen in Schär)

50 gram boekweitmeel

700 gram lauw warm water

5 gram gedroogde gist

1 theelepel suiker

10 gram zonnebloem olie

5 gram zout

5 gram psylliumvezels (ongeveer 3 theelepels) (allergento)

Extra nodig

2 bakplaten grove maismeel voor het bestrooien van de broodjes

2 vellen bakpapier

rijstmeel voor je werkvlak

mesje voor het insnijden

Bereidingswijze

  1. Meng de gist met water en suiker en roer door. Laat 5 minuten staan
  2. Doe de meelsoorten, psylliumvezels en het zout in een mengkom en voeg het gist water in delen toe. Laat mixen in een standmixer voor ongeveer 3 minuten. Vergeet niet na 30 seconden de zijkanten mee te schrapen. Voeg de olie in scheutjes toe en laat verder mixen. In totaal 8 minuten mixen
  3. Breng alles bij elkaar met een spatel naar het midden en dek af. Laat het deeg voor 2,5 a 3 uur rijzen. De lange rijstijden zorgt voor meer smaak in het brood
  4. Bestrooi het werkvlak na de rijstijd in met wat rijstmeel en stort je deeg
  5. Verdeel het deeg in 10 even grote stukken en bol ze mooi op. Laat even 5 minuten rusten onder een schone theedoek
  6. Leg ondertussen 2 bakplaten klaar met bakpapier
  7. Maak de bollen plat tot cirkels van ongeveer 2,5 a 3 cm dik. Er kunnen 5 op 1 bakplaat
  8. Snijd diepe sneetjes van ongeveer 1.5 cm in de broodjes zoals op de foto (4 sneetjes tot een vierkant) en laat afgedekt rijzen voor 30 minuten
  9. Warm de oven voor op 210 C met een braadslede onderin de oven. We gaan weer bakken met stoom. Zie hier hoe je dat doet https://glutenvrijgenietenmetouafae.nl/hoe-bak-ik-met-stoom/
  10. Spuit de broodjes na de rijstijd in met water en bestrooi met grove maismeel
  11. Schuif de broodjes in de oven en giet gekookt water in de braadslede. Bak goudbruin in ongeveer 25 minuten
  12. Volg dezelfde werkwijze bak de 2de batch broodjes
  13. Leg de broodjes na het bakken meteen op een rooster en bedek ze met een theedoek

0 Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De lekkerste recepten gratis in je mailbox

Meld je dan nu aan voor onze nieuwsbrief

Meer recepten

Bekijk alle recepten